G-kås = Ullared

Som ni vet så i helgen var vi hos Kjell och Marita. Jag och Anna och några till ville till Ullared eller G-kås som det heter. Så det blev det ! Jag och Anna gick tillsammans och shoppade. Provade 4 klädesplagg men det blev bara en tröja för 40 kr. Billigt Billigt.. Ett bra fynd tycker jag faktiskt. Det blev också några pennor, djurmat, nessäcär  tröja som jag nämde, tights och en jätte gulligt skylt där det stod " Min katt " på. Den ska jag sätta upp i det nya huset tänkte jag :D Jag kom hem ganska sent på kvällen. KL. 22.00 men jag är faktiskt piggare än vanligt idag! Har lite huvudvärk som jag fick av en penna som hade läckt och så luktade det så där konstigt. Så jag får vila lite.. Ullared är BÄST ! Ni som inte är så shopping galna ska ändå åka dit tycker jag..  Ni kan kolla här på bilden för det är Ullared . Heheh.


Det var ju inte 2008 men men. Det är stort....

Smålandstenar

Imorgon bär det iväg till Kjell och Marita med farmor och farfar. Vi ska sova över en natt och vi kommer lagom till midagen.. mums. Undra vad de kan bjuda på??! Och det ska bli kul att träffa Anna igen. Förra gången hade vi super roligt. Då smög vi på de vuxna och gömde oss under filtar. De upptäcke oss såklart men vi fortsatte! Det glömmer jag inte!:D Först så kanske vi skulle till Ullared men det blir inget av. För farfar sa att vi inte skulle hinna.. Men det har han nog rätt i men det skulle blivit kul. Måste byta Lillens bur nu. Det luktar lite. Shingeling !

 Kan du skynda dig  ! Tänker nog Lillen nu.. Hehe

Våran kluring

Det var såhär.. Jag åkte till åsa och vi bakade daim. Och då tänkte vi att vi också kunde komma på en egen liten kluring. Den är ganska svår så ni vet. Här är den! Det är samma regler som den förra utmaningen.Om ni inte kan dem så kolla här:

Regler:
Det här är svårare än du tror!
Utmana fem personer. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger!
Lycka till !

1.  Vad heter du ?Jennifer
2.  Ditt intresse: Jaga
3.  Grönsak : Jalapeno
4.  Frukt: Jordgubbar
5.  Fisk: Judepiga !
6.  Tv-serie : Judis domstol hehe ( usch )
7.  Tv-kanal:  Jetix ( barnkanal ) Den är svår!
8.  Fågel / papegoja : Jako
9.  Blomma:  Jasmin
10. Sak i trädgården:  Jordhögar :D
11. Ord på sak i frysen:  Jägarbiff
12. Ord på tre bokstäver: Jag ! heh enkelt..
13. Namn på stad / land : Jönköping
14. Namn på affär: Jansens
15. Namn på bok : Juloratoriet
16. Namn på klädmärke :  Jack and Jones
17. Kaka / godis :  Jockejmössor
18. Sport : Jijutsi
19. Namn på sak i köket :  Järngrytor
20. Skådespelare : Jamie lee curtis
21. Dans : Jive

Så försök er på detta nu. 
Jag utmanar :  Åsa, Vicke,mamma,Paulina och Sandra!

Svår men rolig utmaning

Jag har blivit utmanad av Åsa! att testa en utmaning.Jag såg hur Åsa hade svårt med den eftersom hennes namn börjar med Å ! Heheh. Det var många frågeteckan : - D


Regler:
Det här är svårare än du tror!
Utmana fem personer. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt,

får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger!
Lycka till!

  1. Vad heter du? Jennifer
  2. Ett ord på fyra bokstäver: Jord
  3. Flicknamn:Jenny
  4. Pojknamn: Jerry
  5. Yrke: Journalist
  6. Färg: Jade grön
  7. Klädesplagg: Jeans
  8. Mat: Jansons frestelse
  9. Sak i badrummet: Järnrör
  10. Plats/stad: Jönköping
  11. En orsak att vara sen: Jagad !
  12. Något man skriker: JA!
  13. Film: Just like heaven
  14. Något man dricker: Juice
  15. Band: ??
  16. Djur: Järv
  17. Gatunamn: Järvägsgatan
  18. Bil: Jaguar
  19. Sång:  Jag vill vara din margareta
  20. Aktivitet med mer än en deltagare: Judo

Jag utmanar: Sanne ( mamma ) Sandra, Vicke, ( Åsa och paulina men de har ju redan gjort) Kommer inte på någon annan.
Usch! Det var klurigt! heh. Nu ska jag äta. hej hej


Tyringebor

Jippi ! Vi fick huset i tyringe.. Nu ska vi bli tyringebor :D Ohh landet. Det kommer att bli skönt att komma utanför stan. Vi har kollat upp några genvägar till hemköp och det går faktiskt ganska fort. Jag har alltid velat bo på landet med djur och öppna landskap ! Men det trodde man ju inte att det skulle kunna bli SANT..  Innvändigt är det jätte fint. Vardagsrummet är ganska litet men det går nog bra ändå. I köket är det spotlights och dimmer. Jätte najs. Mitt rum är mysigt och allt är perfekt. Vi ska flytta när vi har kommit hem från Kreta. Alltså den 28 Juni kan man säga. Men vi ska flytta några saker innan Kreta också, så det nästan är klart när vi kommer tillbaka. Nej nu måste jag byta Lillens låda. Mamma tjatar... Ohh just det, det ska gå kor där på sommaren med. Så gulligt!

 Muuu..

Kroatien?

Hmm. Inte kunde jag tänka mig att kroatien var så fint! Mamma har sagt att vi ska åka dit någon gång :D Tror jag i allafall. Någon som vet greklands nationaldjur? hittar inte om jag söker på det.. Här kommer några bilder på Kroatien.

 Fantastiskt natur ! WOW..

 Det ser verkligen fint ut.

Jag har faktiskt aldrig trott att där är någon höjdare men jag hade fel.. Ska ringa Ida igen. byee,

sminkparty

Imorgon ska jag,mamma,Åsa och mormor till vicke på sminkparty. Det är inte Vicke som håller det utan mormors frisör som hon har haft i jätte många år.. Jag ska ju inte bli sminkad men momor ska bjuda på smörgåstårta! Jag älskar den hon gör. :D Ni måste smaka den om ni inte redan har gjort det. Katrin ( som var mormors frisör) hon har slutat det är därför mormor ville säga hejdå eller vad man ska säga. Nu dammsugar jag lite för Ida ska komma uppom. Eller jag behövde det också. Jag är så glad att det är fredag! Nu har man helgen framför sig. SKÖNT ! Vi hade nationellt prov i matten idag och nu har vi bara två kvar. Vi är klara med svenskan. Några engelska kvar. ( men det är ju inte så farligt ).  Jag går här med linne och byxor och jag har nästan värmesslag.. Det är såå skönt att det är sol varenda dag! Ohh just det, det är vårdagjämning idag. Det betyder att det är lika ljust som det är mörkt. Nej nu får jag kela lite mer med Rambo som sitter och myser i mitt knä.  Shing Shong.


Väderprognos

Idag är det så vårigt väder. Man blir så pigg ( iallafall jag ). Jag skulle egentligen inte sitta inne men det blåser ganska
kallt..
 Den här bilden har jag faktiskt fottat själv.

Mamma körde nyss till mormor och morfar. Hon skulle rensa ut lite grejer annars eldade morfar upp det.. Eller kanske inte precis som det låter! heheh.. Så jag är hemma själv. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för mig själv i min ensamhet :D Kanske spela sims för det var super längesen.. Vår hemtelefon funkar inte så jag kan inte ringa någon. Det var någonting med sladden som var konstig.  Jag är lite nervös faktiskt för imorgon ska han med huset bestämma sig. Och jag vill så gärna flytta dit även om det är lång till stan. Vi är 1 av 3. hihihi. från början var det 11 som var intresserade. så vi har ganska bra chans.!

Vinnare

Nu har jag precis kollat på melodifestivalen. Det var mycket spänning tyckte jag. Jag var så rädd att snälla snälla skulle vinna. Men tur så blev det en ganska bra i alla fall .  Malena ernman med la voix...

Lant- djur

Katterna vill så gärna bo på landet. Och så klart jag med.. jag vill ha en get och lite minigrisar! såå gulliga är dem :D I de huset vi kollade på kunde man ha det. Jag håller tummarna och önskar allt vad jag kan för att han ska välja oss. Han skulle svara nu i mitten av mars tror jag. Hundar ! måste man bara ha där. Det är väldigt viktigt.  Här kommer en söt getabock som jag har blivit kär i, den fanns på blocket. Och några söta små minigrisar..


Visst är han söt!

 Här är en gullig minigris.. han ser ganska trött ut!? heh

 

Ny frisyr

Jasså jasså det trodde jag inte att jag fick en ny frisyr i dag. Vi har nästan precis kommit hem från frisören i stan och jag har klippt mig. Det blev jätte bra. Hon klippte ganska mycket men det behövdes för jag hade välldigt kluvna toppar. Hon lockade det också. Vi som hade tänkt färga det också fast hemma. Men det kunde vi ju inte men kanske ska vi göra det sen efter vi har ätit. Det är ju inte hela världen att lockarna försvinner.. Jag hade tänkt färga det ljus brunt typ. Hoppas det blir bra ! ? 





 Vad tycks? Ni ser att hon klippte en del. Kommentera nu. Shingeling ! :)


Hallå !

Ni har börjat bli dåliga på att skriva tycker jag. Så farligt är det inte att sätta sig ned vid datan i 5 min och skriva en liten kommentar.. hehe. Men ni som brukar läsa min blogg. SKRIV!  Även du pappa och farmor och farfar... Ni läser det vet jag. hahah. Börja med det.

Djup mark

Idag lekte jag och Emelie ( min klasskompis ) hemma hos henne. Vi bestämde att vi skulle gå och fika på en lekplats. När vi började gå dit och nästan var framme märkte jag att det började bli jätte mjuk mark. Då jag nästan fastnar. Vi hade  råkat gå in på någons mark där dem planterade gräs. Det var så pinsamt.. Mina skor var helt bruna! Jag försöte ta av lite men det torkade på skorna sen så det var inte lönt. Det var ganska kul tyckte jag ! hehe .. Men men. Där spelade vi kubb och boll med rack. Emelie vann på kubbet men det var såå lika i slutändan. Rack med boll gick det ju inget vidare med. Vi fikade lite till sen gick vi hem igen och kollade på Top model. Lite senare skjutsade Jocke som är deras pappa hem mig. Och nu sitter jag på mitt rum här hemma och kollar på familjen annurlunda. Fasst nu är det reklam. Show me heaven! Lyssnar jag på nu. Nej nu orkar jag inte skriva mer. Jag får sjunga vidare istället .. Gimme Gimme Gimme..


Regn och rusk

Jaha då sitter man här och sitter. Ute regnar det (somvanligt ) och mamma ligger i soffan och är sjuk... Jag är så himla trött på regn nu. Jag trodde att det började bli vår men icke sa nicke. Några blommor har ju börjat komma upp men det känns knappast som vår nu.  Hoppas det ska bli sol snart. Får väll kolla på vädret om det blir lite solsken snart.. Någon som har sett det?  Snart börjar "familjen annurlunda", hade tänkt se det. Nu ska jag väcka mamma och se hur det är med henne. ses imorrn !

 Har det regnat ? ohh nej inte idag igen...

Hus på landet

Nu har jag och mamma precis kommit hem från att vi har kollat på ett hus på landet. Vi blev välldigt kära i det. Innuti var det verkligen jätte fint. Men på utsidan av huset skulle det målas om för det var ganska gammalt. I ladugården fanns det boxar och jag tror att det till och med fanns ett höloft ! Det älskar jag, det är sååå mysigt !ca 1 km är det till en busshållsplats. Jag måste åka buss till skolan för det ligger i tyringe men det gör inte mig så mycket faktiskt.
Vi funderar på att skaffa en get om vi får huset. gulligt gulligt :)Det ligger vid ängar och det tycker jag är mysigt. Det är så jag vill bo. Vi är trötta på att bo i lägenhet nu. Man vill bara kunna gå ut så är man i trädgården och att inte ha massa jobbiga grannar.. Mamma har skrivit till dem med huset att vi är intesserade och så. Nog om det. Nu hade jag tänkt spela ett spel och sen ska jag och mamma äta korv med mos.


Sånna här blommor fanns det i trädgården! De är fina.
 En vår blomma.

Pyssel mys

Idag körde jag och åsa till mixhuset för att köpa svart färg för vi hade bestämt att pyssla lite.Vi skyndade oss som attans för vi trodde att det stängde 17.00 men det stängde redan 14.00. Då trodde vi att det var kört men Åsa kom på att öb kanske hade svart färg. Men vi kom 1 minut efter fem. Och dem stängde kl.17.00. Så typiskt.. Men vi fick tag på färg och krukor hos farmor. Vi körde hem till Åsa och målade lite krukor. Själv var jag så mätt så jag inte kunde röra mig. Bara för jag hade precis kommit från Infinity. Jag tog en svensk biffstek. Det var välldigt mumsigt ! Vi pysslade till sju ungefär. Sen skulle ÅSA åka till Infinity och äta så jag och mamma körde och köpte lördagsgodis på hemmakväll. Sen kom Åsa som vi hade bestämt. Vi kollade på melodifestivalen och jag kan bara inte fatta att " Snälla snälla" kom vidare. Nu kollar vi på en film på fyran. Och Åsa håller på att dansa olika danser i mitt rum. Dicko dans" linedans" så håller hon på :D. Tyvärr har jag inga fotton på vår pysselkväll men hoppas ni klarar er utan .. Godkväll!


Jag och Åsa hade varit sugna på att göra sånna krukor. Det är välldigt praktiskt!

Ikea shopping

Idag körde vi till ikea i Älmhult efer jag hade slutat i skolan. Jag hittade bara en blomma som jag har gett till farmor nu. Hon blev jätte glad!  Mamma och jag tillsammans lyckades ta ner några saker i vagnen. bla:
. 6 fina glas
. lampa ( till storarummet )
. 4 fat
. 2 helt vanliga badrumsmattor.
. 2 små växter
 Mer blev det nog inte mer. Heheh. Just det jag glömde att jag fick en nalle av mormor också. Mormor döpte den. Hon fick heta Alice!
Nu är vi hos Åsa ,och mamma ska såklart dricka kaffe.. Nu får jag väll vara lite trevlig så dem inte tröttnar på mig :D. Och det blir nog nationella prov i morgon i skolan :( Får ta min nattsömn och njuta av sålänge jag sover! Godnatt och godkväll..

Mammas specialare

En gång satt jag i sängen och så gick mamma ut i köket. När hon kom tillbaka hade hon två fat med något konstigt i.
Vad är det undrade jag då. Men det fick jag inte veta ,men det smakde gott!

 
Ni kan nog gissa. Men det är iallafall :
. En kanelbulle
.vaniljglass
.bananer
.och lite oboy på.
Det är nog några bitar melon också.
Det var jättegott! Det kanske är lite anurlunda men men. Det behöver ju inte vara samma hela tiden.. Prova det! Det kanske inte är så nyttigt men man får ju gotta till det lite ibland :) Shing Shing

Dagens nyheter

Vill ni lära er några steg i linedance? Kom då till mig! Idag på gympan i skolan hade vi dans. Det var lite tråkigt först men sen när man började lära sig stegen var det jätte kul :D  Sen gick jag till farmor och hälsa på. Åsa och mamma kom senare också. Jag lärde Åsa lite linedance och vi hade en rolig liten uppvisning! Såklart fick mamma och farmor kolla. ( farfar var iväg). Farfar tyckte att jag skulle kolla mina e-mail så jag gick in och kollade. Då hade farfar skickat några vinterbilder som jag och farmor hade tagit där vid kyrkogården. Dem blev faktiskt väldigt bra. Ni ska få se vad mysigt vi hade det...

Farmor myser under snö träden.

Jag fotomodell!  heheh

 HOHO.
   

tu tu du du..

Jag hade gärna velat börja spela något instrument.. Men vad? Det är den stora frågan.. Kanske piano eller gitarr. Eller något blåsinstrument??????? hmm . Svårt. Det enda jag vet är mamma och Åsa  handlar ost popcorn och jag skriver blogg. Sen när dem är tillbaka ska vi kolla på snow buddies. Det ska bli roligt.

grr grr. Gissa viket ljud så har ni vunnit en hårtork                      Svar:Sessan som spinner i mitt knä!


RSS 2.0