Kullen..

I Lördags bästämde farfar att vi kunde göra en mysig utflykt till Kullen som ligger i Skåne. Först tänkte jag där är väl inte så roligt men det blev det... Vi åkte runt 9 tiden tror jag det var. Vi åkte först inom väla en stund och gick i dem roliga affärerna. Tog en glass och tog det lungt. Sen blev kl.12.30 ca. så vi gav oss iväg. Först stannade vi vid höganäs och gick till havet. Fint badvatten faktiskt! :) Benen blev ganska trötta men det skulle nog fixas. Vi tog tag i ratten och körde vidare till kullen. Eftersom det var naturreservat så fick man betala 40 kr men det var det värt . Vi parkerade bilen och började gå. Wow det låg högt kan jag säga. Vi satte oss och fikade på en bänk. Och vi fick en liten kompis med oss. ( en fiskmås) han ville ha mat hela tiden. Så gullig var han ! :D Det var gott med lite i magen.. Vi fortsatte vår vandring och gick in lite mer i skogen ( det såg ut som en djungel ). I alla fall så var där ett rep ner för ett stup kan man säga. Repet var för alla så vi klättrade ner där. Nere där fanns en grotta som hette. hmm.. Vad var det nu ? Glömt !! Jaja.. Det var första gången jag har varit  i en grotta. Andfådd blev man . Till slut var vi ganska trötta i benen så vi gick mot bilen och körde hemmåt.

 Havet vid höganäs.

 Farfar njuter i solen vid en hög plats..

 
 Det skulle varit 20 kort egentligen men farfar kunde inte skicka dem. Han tror att dem har kommit fram men det gick inte att öppna dem. Och det var ännu mysigare bilder. Får se om det gå igen för då ska jag sätta in dem . Så håll utkik.. !

sommar värme !

Ohh äntligen känns det som det ska bli sommar. Det har varit så skönt väder idag! Helt underbart och det skulle fortsätta mot helgen också :) Eftersom det var så fint idag körde jag ,mamma och Vicke ner till Finjasjön och tog med oss tonfisk mackor. Mumsigt ! När vi körde dit såg vi mammas gamla ford eller vad det är. (ursäkta om jag är dålig på bilar) hehe. Inte min grej precis. Ja i alla fall så tänkte vi att pappa kanske var där. När vi hade fikat klart så skulle jag gå och gunga,på vägen sjöng vi lejon kungens låt och vicke överdrev det var då pappa kollade så vi träffade honom. Han låg och solade med hans kompis! Vicke tyckte  nog att det var lite pinsamt för hon sjöng opera ... hahaah. Så vi pratade lite sen begav vi oss hemmåt. Mamma och Vicke skulle på ÖB så jag orkade inte följa med Usch nej...Så nu är jag ren och fin. Jag har duschat. Det var det skönaste på länge! Ikväll blir det framför tv:n på kanal 4. Alltså talang! :D


Talang kväll

haha. Jag och Emelie har precis haft såå roligt. Det började såhär: Att vi badade i skolan på qupoolen. Jag tycker inte så mycket om det badhuset men jaja. Vi fick bland annat trampa vatten i 5 min. Jätte jobbigt  :S Jag och Emelie bestämde att vi skulle vara idag ,hemma hos mig fasst det ser ut som ett bomb nedslag här. Men det är ju för vi sorterar på  vinden. Man har hittat massa gammla saker som man känner igen och så.. När vi kom hit så åt vi lite och ritade. Sen cyklade vi till kvantum och köpte is glass. muuumsigt :) Vi åt glassen ute och vi började komma på rörelser till Moving on. hehe. Det var jätte roligt. När vi var klara körde vi den om och om igen och det var lika roligt fortfarande. Men sen när Emelies familj kom och skulle hämta Emelie (för hon skulle hem) så visade vi upp den för dem. När vi dansade kom några cyklandes och några lekte utanför den andra lägenheten + det kommer ut några från ballkongen och kollar på oss. Sååå pinsamt. Vi bara skrattade!!!!  Ida min granne och kompis kommer också ut och undrar vad vi håller på med:)! I alla fall så tog det roliga slut för hon hade bråttom hem. Men det kan nog bli roligt ändå. Så jag ska hjälpa mamma med tackos nu. Och så ska vi kolla på talang ! Förra gången var de tjejerna jätte bra så jag hoppas det kommer lika bra denna gången. Mums vad det ska bli gott med tackos. Frästar jag er ?..!


Bio kul !

Jag älskar att gå på bio. Denna gången blev det med Emelie och Nathalie. Vi gick in i den lilla salongen och det var inte en enda kotte där inne. Skönt faktiskt. hehe. Vi skulle kolla på marley och jag. Sorglig och bra.tyckte vi. I slutet var det väldigt hemsk och sorgligt,kände faktiskt att en tår var nära på att komma. Men jag ska inte säga för mycket om ni ska se den. Men vad gullig hund. Kan säga vad handlade om i alla fall. Det var ett par som var gifta som ville skaffa barn. Men hennes man gav henne en present att de skulle kolla på valp. Och så var de på en kennel och alla hundar kostade 250 dollar till 300 men den hunden kostade bara 200 så dem tog den. Inte bara för den var billig.Och så blir det katastrof med hunden. Och ja.. Men den var bra :) Nästa bio blir nog Hannah Montana the movie som kommer den 1 maj. Jag har koll på det ska ni tro :D Nu ska jag och mamma bära ner från vinden och sortera grejer som vi sedan ska åka och sälja. Så får man lite extra rese pengar !

O han e så söt :) hunden då .hehe

Filmkväll med mina bästisar

Det började med att jag sov hos farmor och farfar i torsdags och på fredagen. Sen  på lördagen sov jag hos pappa och tessan till söndagen och på söndag till måndagen med mina bästisar Emelie och Nathalie. Så nu får jag äntligen vila ut och kela med katterna som jag har saknat jätte mycket. Och mamma såklart! Jag mötte Emelie och Nathalie vid nisses för vi skulle hyra film på hemma kväll. mysigt mysigt :)  Vi hyrde två filmer som verkade bra.Den ena var jätte bra men den andra stängde vi av för vi orkade inte kolla på den för den var inte ett dugg bra.hehe.. Vi hade det jätte mysigt med pizza och choklad och chips o allt möjligt. Men gud vad mätt man blev... magen var helt svullen! Vi var ganska trötta vid 11 något så vi gick ut och spelade fotboll.Så vi fick friskluft. Skönt :) Efter godis och film gick vi upp på deras rum och tog det lungt. halv 1 tror jag att vi la oss. Det var skönt att få vila ut men riktigt trött var jag och emelie inte. I alla fall så somnade vi någon gång. Så nu är jag hemma och det förblir jag nog ganska länge. men vi funderade på att ha filmkväll nu helgen som kommer också! hihi.. mamma får aldrig ha mig hemma..Nu ska jag skala potatis för vi ska äta biffar,potatis och sås. sen kommer nog Åsa på en fika. myspys! :D

 den här såg vi och den var jätte bra!

Sony Ericsson

Jag är så nöjd med min nya telefon. Som det står på överskriften så är det ju en sony ericsson. Den är röd och uppfällbar. Det finns inte så mycket finesser med den men det bryr jag mig inte så mycket om. Det finns ju en fin kamera så. Jag fick den av mamma i påsk present ! Blev jätte glad :D


Så nu har jag,mamma och Vicke precis ätit korv med potstissallad på ballkongen. Mysigt mysigt! Första gången detta året jag sitter ute. Brillorna fick vara på. Och sessan sitter i mitt knä och hårar ned mig. heh. men Sessan då.. Sen blir det mys med pappa och tessan. God påske .. oh just det ,visar bild på telefonen sen. Kameran funkar inte just nu så jag kan inte ta några bilder.


Påskris

Igår satte jag och Åsa på oss inlinesen och rullade till farmor och farfar. När vi var framme så skulle farmor precis gå och plocka blåbärsris som är ett fint påskpynt! Så jag och Åsa följde såklart med. Vi åkte förbi brukhundsklubben och tittade på alla söta hundarna som var i alla storlikar. :D Jag ska gå där med min hund även om det är så dyrt... i alla fall så plockade vi en bunte. Sen så rann klockan iväg så jag var tvungen att bege mig hemåt. Det var en rolig hemfärd om man säger så! Jag och Åsa var helt galna... Vi sjöng och sjöng. Det var jätte roligt. Vi hade alla sorters röster. bla. Bebisröst,vanlig,kill röst och opera. haha. Särkilt så sjöng vi operan i tunneln. ehhe. Det hördes som om vi var i en stor lokal. När jag var hemma så hade mamma gjort varma mackor som vi åt framför teven sen. mumsigt.

Nu ska jag rita lite påsk kort. Med glitter och färg ! Glad påsk även om det inte är det än..



Ska försöka göra sådana. höhö, Tror inte det kommer bli så fint precis.

Gott men enkelt

Asså jag är så trött på att alltid äta mackor till frukost så jag bestämde mig för att ta något enklare och lite godare. Mamma köpte "Milko berry" som är min favorit. Det är en liten yoggi. Först så är det sur vanilj yoghurt och under så blandar man den med bär! Super mumsigt :D Jag får vara lite nyttig med så jag tog ett äpple. Så nu ska jag mumsa på det. Vad har ni ätit till frukost idag ? Vill  ni ge mig tips. Det kan vara bröd också !

yummi..

Träsko

Idag var jag,mamma och Vicke ute i huset. Mamma skulle måla väggarna på mitt och mammas rum. Jag och vicke började med att torka av gamla ute möbler som vi kunde sitta på. Urk.. Trasan blev ganska svart kan jag säga ! Vi solade också i det fina vädret. Det var hela 19 grader idag. Rena sommaren.. Skönt var det iaf. Vicke kom på att vi skulle utforska förråden och stallet så vi tog genast upp förstoringsglaset. heh. Vi började med att kolla lite runt om och i ett förråd.Vet ni vad vi hittade? En gammal träsko. Som vi kallar toffla . Häftigt asså. En sån som är hemmagjord. Jag och vicke sköljde av den lite och den såg genast lite bättre ut. Den var så gammal. Jag hade tänkt hänga upp den och kanske måla den. Jag får hedra honom som dog där. Han hade bott där i hela sitt liv sen han var 5 år. LÄNGE! Men det kan varit hans föräldrars sko. Vet inte riktigt, Vi hittade också en gammal rostig häst och vagn. Snygg :D När vi var klara och hade kollat färdigt sprang jag till en äng. Då jag ser en brun häst springa bakom stanarna som var lite längre bort. Hästen sprang i full galopp framåt. Jag började springa dit. Vicke kom efter Men när vi kollade såg jag bara ett ynka staket som tog slut direkt och ingen häst var där men jag är 100% säker att jag såg den. Det var också en väg där så det kunde inte vara en hage där. Konstigt! Men nu ska jag gå ock sjunga med mamma. Hon sjunger just nu Amizing Grace. Heheheh. Ohh herre gud nu sjunger hon värsta operan. Tjing Tjing.


Ungefär såhär såg den ut. Kameran har inget batteri så jag kan inte ta fotto. Kan visa sen när jag har satt i nya.

Harunge

Ohh idag höll jag det gulligaste som finns typ. Det var såhär.. Jag,vicke och mamma hade precis kört från mormor och så körde vi inom vårt hus och kollade lite. Mats som äger huset stannade och pratade. Han sa till mig att jag skulle komma till honom. Jag började ha hemska tankar om att han hade hittat världens största spindel eller något. Men så kommer han fram med något litet ludet.Det var en harunge!
.Harungen var lite mindre än den på bilden.Den var såååå gullig asså. Den hade stora runda ögon och små öron... Han hade hittat den bland pinnar där han körde med traktor.För han håller på där och röjer. Jag och Vicke fick i uppdrag att lämna den inne i en håla i en sten. Ialla fall så gick vi dit och vi ville gärna smyga ner med den i fickan.men men. De blir ju så stora och Lillen hade nog inte velat bli rumskompis med den efer ett tag.. heheh,. Vicke höll förfullt med att plocka mossa och gräs till ungen så den kunde ligga skönt. Men när vi släppte han/hon så kröp hon bara iväg. Men man vet ju inte,haren kanske lägger sig där senare. Hoppas den klarar sig nu bara. Och att mamman hittar hon. Jag tror att det var en hon faktiskt. Nog om det. Om en halvtimme sätts grillen igång hemma hos Åsa. Mums.. Det är ju så vackert väder idag så man får passa på. Men jag tror jag hörde att det skulle bli fint väder hela påsken typ.  Och jag har PÅSKLOV! jippi såå skönt. Äntligen sovmorgon. Hej svejs.

1 April

Jaha då är det första April,lurar dagen! Åsa skickade ett sms till mamma att hon hade snubblat och kanske brötit benen. Jag och mamma blev super rädda och trodde verkligen på det. Mamma ringde upp och Åsa fortsatte luras. Jag som blev jätte rädd ringde farmor med detsamma och berättade. Farmor gick också på det då Åsa säger April April. Alla bara skrattade.  Bra skämt Åsa men lite läskigt var det.. heheh. Nu är kl halv åtta och jag och mamma är hos den stackars Åsa med brytna ben... Om en halv timme börjar Rent hus ,men får se om jag hinner med att kolla.. Massa läxor.. Nu måste vi gå hem. April April.. Föresten.

RSS 2.0